mandag den 8. marts 2010

Kvindekampdag 8. marts

Glædelig kampdag til alle der måtte føle sig truffet!
Vi har lige haft en god, konstruktiv demo for sexarbejderes rettigheder på Vesterbro, København. Den var arrangeret af SIO - Sexarbejdernes Interesse Organisation.
Vi var nok omkring 150 mennesker: seperatismen blev ikke håndhævet så hårdt, men jeg så kun et par mænd.
Demoen fremstod rigtig fint med mange røde paraplyer i forskellige former og størrelser som mange havde slået op til lejligheden. Kampgejst var bestemt en faktor: der var ingen demovogn, men tilgengæld var der næsten hele tiden spredte slagråb enten forrest eller bagerst i demoen. Kampråb som "staten ud af vores trusser - det er vores egne kusser" og "sexarbejderrettigheder NU" og noget med "deportation is discrimination".


Denne her kamp er vigtig! Den handler ikke kun om sexarbejdernes rettigheder, men også om hvem der skal definere hvad kvinders kønsorganer skal bruges til og indenfor hvilke kontekst kvinders seksualitet skal fæstnes.
Som kvinde er ens køn i forvejen en afgørende faktor for, hvilke muligheder man har på arbejdsmarkedet og det man har mellem benene lukker mange døre.
At nogen så begynder, at gøre deres kønsorgan til et positivt og aktivt redskab i deres job, skal mærkeligt nok fordømmes.
Man fordømmer ikke de mænd der ikke tænker på kvinders nydelse i det heteroseksuelle, monogame parforhold og vi fordømmer ikke dem der udbetaler mindre løn til nogen mennesker pga. hvad de har mellem benene.
Dem der pragmatisk forholder sig til deres køn som en kilde til økonomisk indtægt i et kapitalistisk samfund, bliver derimod fordømt.

Vi kæmper for en frihed til at definere os selv og hvordan vores forhold til vores krop og køn skal være. Der er ikke nogen der skal stille krav til hvordan andre bruger deres køn.
Vi vil have en anerkendelse af, at køn er en faktor på arbejdsmarkedet - og at der først og fremmest er brug for rettigheder, fremfor forbud.

Og vi kunne godt opfører os pænt denne gang...

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start